bubuljice na bradi

Bubuljice na bradi: imamo prirodno rešenje

Muče vas uporne bubuljice na bradi? Da li ste već odustali i nemate snage da tragate za rešenjem? Obradovaćemo vas da rešenje ipak postoji.

Rađene su studije na klinici Clinical and Aesthetic dermatology sa ženama koje su sklone bubuljicama i problemima sa aknama.

Studije su pokazale da bubuljice mogu izazvati simptome blage do umerene depresije ili anksioznosti. Svi znamo koliko je teško nositi se sa problematičnom kožom lica. Da biste izbegli ova stanja, pratite sve korisne savete i trikove koje smo spremili za vas.

Jako je bitno kada birate preparate za negu lica i tretiranje bubuljica pre svega, da ti preparati budu na biljnoj bazi, da sadrže što više biljnih struktura. Potrebno je da budu nežni prema vašoj koži, nikako jaki i agresivni.

Upravo takvi prirodni preparati su Aknolin gel i losion koji su jako blagi prema vašoj koži sklonoj bubuljicama. Više o ovim proizvodima možete saznati na sledećem sajtu https://www.ovotaris.com/aknolin.html.

Pre samog tretmana i lečenja hajde da zajedno prođemo kroz problematiku zvanu bubuljice na bradi.

Hajde najpre da vidimo zašto se javljaju bubuljice na bradi i koji su to uzroci njihovog nastanka.

 

Otkud baš bubuljice na bradi?

Bubuljice na bradi su izrasline koje mogu biti gnojne, upaljene i jako bolne. Te izrasline su nam svima poznate kao akne.

Višak sebuma koji naša koža proizvodi može da zapuši naše pore i kada na to još dodamo i nakupljene mrtve ćelije dobijamo bubuljice na bradi kao rezultat. Već vam je jasno da pre svega moramo da održavamo našu kožu čistom kako bi smanjili problem sa bubuljicama na bradi.

Morate redovno da čistite lice i uklanjate višak sebuma. Odlični saveznici u tome su upravo prirodni losion i gel. 

Nikako nemojte vašu kožu pokušavati očistiti običnim sapunom jer on nema efekta u čišćenju pora. Jedino vam može izazvati prekomerno isušivanje kože brade, a i celog lica.

bubuljice na bradi uzrok

Zašto se javljaju bubuljice na bradi?

Pre svega, da razjasnimo da se bubuljice na bradi ne razlikuju od ostalih bubuljica na ostalim delovima lica ili vrata. To su iste bubuljice. Mogu biti sitne gnojne ili potkožne, upaljene.

Jedina razlika zašto su se pojavile baš na bradi je u tome što vam je brada verovatno bila najizloženija prljavštini, ili niste koristili preparate koji dubinski čiste vaše pore i koje regulišu lučenje sebuma.

Bubuljice na bradi i vratu su takođe jako česta pojava. Nastaju zbog dodirivanja lica prljavim rukama, zbog dezodoransa, naročito praškastih dezodoransa koji su prvenstveno namenjeni koži ispod pazuha, ali neretko žene posežu za ovakvim dezodoransima i nanose ga na vrat isto toliko često kao i ispod pazuha, što je izuzetno pogrešno. Šminka i puder takođe može uticati na nastanak bubuljica.

Savetujemo vam da bubuljice na bradi i vratu ne stiskate već da pokušate da umirite upaljene bubuljice na bradi prirodnim losionom i gelom. Bubuljice na vratu nikako nemojte stiskati jer je koža vrata tanka i možete napraviti podlive.

Potkožne bubuljice na bradi nastaju duboko ispod kože, manifestuju se kao čvorići bez vrha. Ovakve potkožne bubuljice nemojte nikako pokušavati da cedite jer one nemaju vrh i nećete postići ništa sem što možete oštetiti tkivo kože.

Savetujemo vam da pokušate prvo izvući potkožnu bubuljicu na površinu a to ćete postići toplim oblogama.

Bubuljice na bradi i oko usana mogu se javiti kod pušača jer pušači jako često ovaj deo dodiruju rukama prilikom stavljanja cigarete u usta. Takođe se mogu javiti ako koristite jeftine karmine i balzame za usta. 

Savetujemo vam da koristite proverene proizvode koji su možda malo skuplji ali vam u isto vreme garantuju i sigurnost i bezbednost, a to nam je najvažnije.

Ako previše vremena provodite razgovarajući na mobilnom telefonu mogu vam se pojaviti bubuljice na bradi i obrazima. Niste ni svesni koliko bakterija može da se zadrži na ekranu mobilnih telefona. Zamislite samo koliko puta u toku jednog dana dodirnete svoj telefon rukama, u različitim situacijama, ili koliko puta vam se desi da spustite telefon na stolu kafića, ili u kupatilu dok se spremate za izlazak.

Upravo iz tog razloga bi bilo poželjno da telefon nekoliko puta dnevno dezinfikujete alkoholom ili maramicama na bazi alkohola. Bićete iznenađeni koliko će vam se smanjiti mogućnost za nastanak novih bubuljica na bradi i obrazima.

Nošenje zaštitnih maski takođe izaziva bubuljice na bradi i obrazima jer koža ne može da diše. Mnogi ljudi koriste maske za jednokratnu upotrebu više puta, što nikako nije preporučljivo zbog bakterija koje se nakupljaju unutar maske. 

Savetujemo vam da kupite platnene pamučne maske. Posle svake upotrebe operite masku.

Ukoliko imate bolne bubuljice i upaljene bubuljice na bradi to znači da najpre morate smiriti upalu tako što ćete koristiti hladne obloge a zatim svakodnevno nanositi losion i gel na prirodnoj bazi jer bilje koje sadrže će vam znatno umiriti upalu.

Bubuljice na bradi kod muškaraca se mogu javiti ako duže vremena koriste isti brijač jer su se na njemu razvile bakterije. Usled brijanja bakterije se prenose na bradi. Savetujemo vam da redovno menjate brijače i po mogućstvu birajte pene za brijanje koje nisu jake i agresivne.

Već smo pomenuli kako nastaju bubuljice na bradi, ali hajde da vidimo i koji su to uzroci nastanka bubuljica na bradi.

Bubuljice na bradi uzrok

Bubuljice na bradi su jako česta pojava.

Ako ste čuli za mapiranje lica, možda znate da bubuljice na određenim delovima lica mogu imati različite uzroke. 

Mapiranje lica je drevna indijska tradicija prirodnog lečenja. Kod ove drevne tradicije svaka zona lica je odraz stanja unutrašnjih organa. Mapiranje lica nam pomaže da shvatimo uzrok i izvor akni. 

Bubuljice na bradi njčešće nastaju iz sledećih razloga:

  • Hormonalni disbalans
  • Mesečni ciklus
  • Trudnoća
  • Sindrom policističnih jajnika
  • Loša ishrana
  • Loše održavanje higijene
  • Masna koža lica
  • Pušenje i ostale loše navike
  • Stres.

 

Hormonalni disbalans

Bubuljice na bradi se obično javljaju kao posledica hormonalnih promena kod žena i tinejdžera. I žene i tinejdžeri imaju tendenciju da pretrpe jake hormonske turbulencije u određenom periodu života. 

Hormoni su odgovorni za pojačano lučenje sebuma. Kada je lučenje sebuma pojačano dobijamo masnu kožu i samim tim i više bubuljica.

Ovakve bubuljice dobijene zbog hormonalnog disbalansa se nazivaju još i hormonske bubuljice na bradi.

Kod poremećaja hormona mogu se javiti i sitne bele bubuljice na bradi.

Savetujemo vam da ispitate hormone kako bi rešili problem sa bubuljicama. Ako je pubertet u pitanju, sem strpljenja koje vam je neophodno, potrebni su vam dobar losion i gel za tretman bubuljica. Aknolin losion i gel sadrže sve potrebne prirodne supstance koje će na nežan način delovati na vaše bubuljice na bradi i otkloniti ih jako brzo.

Mesečni ciklus

Mesečni ciklus je jedan od glavnih krivaca zašto vam se javljaju bubuljice na bradi. Ne javljaju se baš kod svake žene, ali u 90% slučajeva žene imaju ovaj problem baš pre i za vreme mesečnog ciklusa.

Ako ste i vi jedna od ovih žena savetujemo vam da kao preventivu koristite losion i gel na prirodnoj bazi. Na taj način ćete sprečiti izbijanje novih bubuljica, a stare ćete izlečiti.

Trudnoća

Bubuljice na bradi u trudnoći su neretka pojava jer trudnoća  je takođe jedan od uzroka nastanka bubuljica na bradi zbog hormona. Ako ste trudni, strpite se do porođaja i još nekoliko meseci nakon toga, dok se srede hormoni. Kada vam se srede hormoni srediće se i problem sa bubuljicama. Pre svakog tretmana obavezno se konsultujte sa svojim lekarom.

Sindrom policističnih jajnika

Sindrom policističnih jajnika je vodeći problem kod žena i devojaka. Ako sumnjate na sindrom policističnih jajnika obratite se stručnom licu za pomoć. Kada rešite problem sa policističnim jajnicima, rešiće se i problem sa bubuljicama na bradi.

Loša ishrana

Loša ishrana podrazumeva pre svega nezdravu ishranu. Ako ste i vi jedan od mnogih koji uživaju u grickalicama, slatkišima i gaziranim pićima onda je zaista razumljivo zašto imate problem sa bubuljicama na bradi. 

Savetujemo vam da isključite ovakve namirnice iz ishrane ili ih barem svedite na minimum, pogotovo čokoladu.

Znamo da je to teško ali ako za uzvrat dobijete lepu i zdravu kožu lica, onda vam neće teško pasti.

bubuljice na bradi lečenje

Loše održavanje higijene

Kada kažemo loše održavanje higijene mislimo na to da možda ne tako često čistite svoju kožu lica, ili prilikom umivanja koristite obične sapune koji nemaju moć dubinskog čišćenja pora.

Nemojte nikako lice umivati običnim sapunom. Lice perite isključivo toplom vodom i čistite ga posle umivanja prirodnim losionom koji će u potpunosti dubinski očistiti vaše pore i otkloniti višak sebuma.

Savetujemo vam da nikada ne zaspite sa šminkom na licu jer će šminka i puder dodatno zapušiti vaše pore.

Redovno menjajte peškir sa kojim brišete lice. Ako ste u mogućnosti bilo bi poželjno da umesto peškira koristite tupfere kako bi obrisali svoje lice.

Na prvom mestu je pravilno održavanje higijene.

Umivajte svoje lice dva puta dnevno, ujutru i uveče.

Masna koža lica

 

Masna koža lica najčešće izaziva pojavu bubuljica na bradi jer kod masne kože lučenje sebuma je pojačano, pore se brže pune sebumom i samim tim brzo zapušavaju.

Kod masne kože najkritičnija je tzv. T zona, odnosno čelo, nos i brada.

Savetujemo vam da koristite prirodne preparate koji će kontrolisati pojačano lučenje sebuma.

Pušenje

 

Pušenje je jedna od loših navika. Sada ćete sigurno reći koliko drugih loših i nezdravih navika postoje, kako da se odreknem cigareta i slično.

Ali suština lepote i nege jeste upravo u korigovanju loših navika. Kada otklonite loše navike koje štetno utiču na vašu kožu biće vam mnogo lakše da negujete svoje lice adekvatnim proizvodima. Bićete lepi i zadovoljni.

Stres

 

Stres je, složićete se sa nama, problem današnjice. Brz način života dovodi do napetosti i stresa, a stres nam prouzrokuje veliki niz problema, između ostalog i problem sa bubuljicama.

Pokušajte se malo opustiti. Usporite. Niko nije važniji od vas samih. Dajte sebi prostora i vremena za uživanje i opuštanje. Dajte sebi vremena za negu svoje kože. Kada negujete svoju kožu negujete i svoj um.

Zajedno smo utvrdili zašto nastaju bubuljice na bradi i koji su uzroci, hajde sada da pređemo na deo koji je ujedno i najbitniji, a to je kako se rešiti bubuljica na bradi?

 

Bubuljice na bradi lečenje

 

Stigli smo do dela koji vas, verujemo, najviše zanima, a to je kako se rešiti bubuljica na bradi.

Za svaki problem postoji rešenje, samo je bitno da pronađemo odgovarajući tretman.

 

Na prvom mestu je najbitnije održavanje higijene i čišćenje lica.

Umivajte se ujutru i uveče toplom vodom kako biste proširili svoje pore. Kada ste završili sa umivanjem kožu lica tapkajte čistim peškirom, nikako ne trljajte lice grubim pokretima jer peškir može da vam iziritira kožu, naročito ako već imate upaljene bubuljice.

Sada ste pripremili lice za sledeći korak, a to je dubinsko čišćenje pora i otklanjanje viška sebuma. Za to je najbolji Aknolin losion na bazi bilja.

Kako deluju biljni sastojci Aknolin losiona?

  • Ekstrakt ploda mandarine umiruje i štiti kožu, doprinosi regulaciji proizvodnje sebuma
  • Ekstrakt kore primorskog bora  ima izuzetno jaka antioksidantna svojstva, pomaže koži da očuva vlažnost čineći je mekšom
  • Ekstrakt kore hrasta ospešno deluje na sužavanje pora
  • Ulje čajevog drveta uklanja višak sebuma i dubinski čisti pore
  • Ulje semena pamuka sadrži vitamin E, masne kiseline i minerale koji obezbeđuju koži vlažnost čineći je mekšom
  • Alantoin i ekstrakt Aloe vere umiruju kožu i pomažu joj da povrati svoju elsatičnost i svežinu.

Losion nanesite na tupfer i dobro prebrišite kožu lica, vrata, dekoltea i ramena.

Sada kada ste ovako dubinski očistili lice ostaje vam da svom licu date potrebnu hidrataciju i negu, a to možete postići uz pomoć prirodnog gela.

 

Kako deluje gel Aknolin?

 

  • Ekstrakt semena biljke tamarinda koji ima antioksidantna svojstva, umiruje kožu i čini je elastičnom
  • Ekstrakt kore primorskog bora sadrži piknogenol koji ima jaka antioksidantna svojstva
  • Ekstrakt kore hrasta doprinosi sužavanju pora
  • Ulje čajevog drveta uklanja višak sebuma i dubinski čisti pore
  • Ekstrakt bukovače i cveta livadskog ljulja deluju umirujuće i pružaju zaštitu od spoljnih uticaja
  • D- Panthenyl Triacetate je derivat vitamina B5 koji je neophodan za stvaranje kožne barijere
  • Diglicerin pomaže koži da ne izgubi vlagu. Čini je glatkom i mekšom
  • Alantoin i ekstrakt Aloe vere umiruju kožu i pomažu joj da povrati svoju elsatičnost i svežinu.

Savetujemo vam da izbegavate da dodirujete područje lica i brade prljavim rukama ili  mobilnim telefonom.

Pokušajte da smanjite unos nezdravih namirnica.

Redovno menjajte svoju posteljinu jer na jastučnicama se zadržava jako mnogo bakterija, kao i ostaci mrtvih ćelija sa vaše kože. Sve to doprinosi razvoju bakterija i lako dovodi do bubuljica i upalnih procesa na vašem licu.

 

Neka vam ovakva vrste nege i tretmana postane svakodnevna rutina.

Odvojite malo vremena za sebe, uživajte u svojoj lepoti.