šampon za brži rast kose

Koji šampon za brži rast kose pravi je izbor za vas?

Kako šampon za brži rast kose deluje? Kako da vašu proređenu ili tanku kosu zameni neka nova gusta, deblja kosa? Samo uz pravi šampon za rast kose!

Kosa je zaštitni znak žena. Zdrava i bujna kosa često je adut mnogih žena i daje im potrebno samopouzdanje u raznim životnim situacijama.

Ako je kosa oštećena, slaba, tanka, bez volumena to može postati ozbiljan problem. 

Dok je proces stanjivanja ili opadanja kose tipično agresivniji kod muškaraca, gde se često primećuje u području slepoočnica i na temenu, proces se kod žena događa mnogo postepenije i sporadično.

Zbog sporadične prirode proređivanja kose kod žena, gde se folikuli dlake polako smanjuju sa svakom novom generacijom kose, žene obično ne primećuju da im se kosa proređuje sve dok ne prođe dugi niz godina. 

Proređivanje kose ili opadanje kose obično se javlja zbog hormonskih promena koje se mogu javiti već u kasnim tinejdžerskim godinama. Tako da se kosa može postepeno stanjivati ili opadati već od 15-te godine, a da se to ne primeti do nekih zrelijih godina. Žene koje su imale tanku kosu tokom celog života odrasle osobe verovatno će pomisliti da su oduvek imale proređenu i tanku kosu i da će zauvek biti tako. 

U većini slučajeva ove žene greše!

Velike su šanse da ako vide sliku iz tinejdžerskih dana, videće da im je kosa bila zdravija i punija nego sada. Dobra vest je da čak i kosa koja je proređena i tanka može postati ponovo gusta i sa boljim volumenom uz pravilan pristup zdravlju kose i njenom  rastu. 

Zaista postoji način da se da se zaustavi stanjivanje kose i pospeši njen ponovni rast.

Koji šampon koristiti za brži rast kose?

Da li zvuči suviše dobro: upotrebite šampon za brži rast kose i gledajte kako vam se kosa od proređene i tanke preobražava i postaje opet gusta i jaka?!

Postoji veliki broj šampona za rast kose, ali treba biti oprezan.

Sa toliko različitih vrsta šampona za brži rast kose kako ćete znati koji vrede?

Trik u pronalaženju najboljeg šampona za brži rast kose je nabaviti onaj koji sadrži sastojke za koje je dokazano da pomažu zdrav rast kose.

Proizvođači različitih šampona za brži rast kose imaju različite tvrdnje o tome šta oni mogu učiniti. Mnogi brendovi tvrde da prodaju šampone zbog kojih će vaša kosa brže ili deblje rasti, a neki čak tvrde da mogu zaustaviti ili čak preokrenuti gubitak kose.

Drugi ističu prednosti za zdravlje kose koji pomažu kosi da ojača- podržavajući tako rast kose, ali ne moraju nužno povećati broj folikula dlake koji aktivno proizvode kosu duž vlasišta.

Šampon koji će pružiti brži rast kose jeste onaj koji ne sadrži sulfate, silikone i parabene. Generalno, šampon za brži rast kose je svaki šampon koji je dizajniran na biljnoj bazi.

šampon za rast kose

Koji su sastojci najbolji u šamponu za rast kose?

Neki ključni sastojci šampona za rast kose su:

  • Biotin je vitamin B koji igra ključnu ulogu u zdravlju naše kože, noktiju i kose. Ima važnu ulogu u stvaranju keratina, proteina koji je glavni gradivni deo kose. Zato je i uobičajeni sastojak šampona za rast kose.
  • Niacin je još jedan sastojak koji se obično nalazi u proizvodima za rast kose. Ovo je vitamin B3 koji pomaže u transportu energije iz hrane koju jedemo u sve ćelije tela. Pretvara ugljene hidrate u energiju i sprečava da se ta energija pretvori u mast. Niacin takođe poboljšava cirkulaciju krvi i povećava proizvodnju keratina. Utvrđeno je da izaziva rast kose čak i kada se nanosi lokalno, zbog čega se obično uključuje u šampone za brži rast kose.
  • Ulja, kao što je ulje pšeničnih klica, babasu ulje ili ulje makadamije. Ova ulja stimulišu oslabljeni koren kose i utiču na brži rast kose.
  • Kopriva, hajdučka trava i rastavić utiče na obnavljanje kose

Pokazalo se da ovi sastojci utiču na telo na načine koji mogu pomoći u rastu kose, na primer povećanjem cirkulacije. Vredi napomenuti da čak i ako sam šampon ne pomaže u podsticanju rasta kose, sama radnja masiranja vlasišta kada koristite šampon i dalje može pomoći. 

Na kraju, vrlo čest sastojak šampona za rast kose je ketokonazol, antifugalni lek. Naučno je dokazano da je ketokonazol efikasan u borbi protiv opadanja kose, ali dolazi sa nuspojavama. Ako ste osetljivi na antifugalne lekove, to može izazvati osip na koži, glavobolju, abnormalnu teksturu kose, ili suvo ili masno vlasište. 

Medicinski šampon za brži rast kose je šampon koji zapravo sadrži ketokonazol. Takođe, medicinski šampon za brži rast kose može u sebi sadržati i minoksidil. Minoksidil je sredstvo za rast kose koje je dizajnirano da stvori idealne uslove za rast kose na vašoj glavi.

Iako istraživanja sugerišu da bi ovi medicinski šamponi mogli biti efikasni u borbi protiv opadanja kose i za brži rast kose, uvek ćemo na prvo mesto staviti šampone sa biljnim sastojcima koji hrane vašu kosu i pomažu zdrav rast kose iznutra. Prirodni pristup neće ostaviti neprijatne sporedne efekte koji mogu biti prisutni, ako se odlučite za upotrebu lekova za podsticanje rasta kose.

Drugi načini borbe uključuju fokusiranje na to kako poboljšati zdravlje kose, na primer dodavanjem hranljivih materija u ishranu ili čak direktno u šampone za brži rast kose. 

To su prirodni sastojci biljnog porekla koji pozitivno utiču na rast kose. 

To mogu biti:

  • Ekstrakti raznih lekovitih biljaka
  • Esencijalna ulja

Jedan od prirodnih šampona koji vam možemo preporučiti, a koji možete naći na našem tržištu je Vlasilan šampon brenda Ovotaris. 

Vlasilan šampon je šampon koji je formulisan specijalno da svojim aktivnim prirodnim sastojcima temeljno čisti kosu, uklanja ljuspice peruti, pomaže u smanjivanju opadanja kose, jača kosu, čineći je zdravom. Što dalje doprinosi bržem rastu nove kose!

Na sledećem linku pročitajte sve o Vlasilan šamponima i kako ih možete poručiti: https://www.ovotaris.com/vlasilan.html

Šampon za rast kose kod muškaraca

Postoje brojni šamponi na tržištu, koji se reklamiraju kao delotvorni za rast kose kod muškaraca. Mogu biti i medicinski i prirodni. 

Mnogi muškarci će se u svom životu sresti sa opadanjem kose ili sa proređivanjem kose. Mnogi su i uzroci koji do toga dovode: stres, hormonske promene,bolest, genetika. 

Genetska ćelavost kod muškaraca povezana je sa muškim polnim hormonima. Folikul dlake vremenom se toliko smanji da više ne raste nova kosa. Na tržištu postoje šamponi koji u sebi sadrže supstance za koje se tvrdi da će ponovo reaktivirati folikule dlake i da će kosa ponovo početi da raste.

Biljni šamponi za brži rast kose potvrđeno mogu imati efekta na ubrzanje rasta kose kod muškaraca, ali i kod žena naravno.

Ako nije reč o genetskoj ćelavosti, već o proređivanju kose koje je uslovljeno nekim drugim faktorima, onda nema razlike u stimulisanju rasta kose kod muškaraca i kod žena. Ukoliko je reč o proređenoj kosi, usporenom rastu ili istanjenoj vlasi, tretman je potpuno isti. 

Bitno je da šampon ne bude preagresivan, da ne sadrži štetne hemikalije. 

Vlasilan šamponi su pokazali dobre rezultate i kod stimulisanja rasta kose kod muškaraca. 

Ako tražite način kako ubrzati rast kose kod muškaraca i sprečiti opadanje kose, onda je Vlasilan šampon pravo rešenje za vas!

Prirodni šampon za brži rast kose

Prirodni šampon za brži rast kose je blag, u sebi ne sadrži parabene, silikon i sulfate koji mogu nepovoljno uticati na vašu kosu.

Prirodni sastojci biljnog porekla specijalno su odabrani da nahrane vašu kosu iznutra, da je rehidriraju, da joj vrate jačinu i volumen. 

Pažljivo čitajte šta piše na etiketama proizvoda kada birate šampon za brži rast kose. Uvek odaberite kvalitetan proizvod sa aktivnim sastojcima koji će odgovarati vašem tipu kose i koji će efikasno otkloniti vaš problem. 

Morate znati da takvi šamoni ne mogu biti jeftini. Baš zbog toga što su specijalno formulisani da utiču na brži rast kose, u njima se nalaze posebno odabrani sastojci, i nisu kao obični šamponi koji su napravljeni samo da očiste kosu.

Neki od sastojaka biljnog porekla koji se mogu naći u ovim šamponima su:

  • Aloe vera– sadrži enzime koji otvaraju folikule dlake i stimulišu rast kose. Aloja ima protivupalna svojstva i leči različita stanja vlasišta.
  • Ruzmarin-pomaže pojačanju cirkulacije u vlasištu, leči perut, jača koren vaše kose, sprečava opadanje kose i ubrzava rast kose.
  • Ulje lavande-pomaže u stimulaciji rasta kose, sprečava pojavu gljivica i bakterija na koži glave, i može da umiri iziritirano vlasište.
  • Ulje pšeničnih klica-prirodan je izvor vitamina B koji stimuliše rast ćelija i formiranje tkiva.
  • Ulje čajevca-ima antiseptička i antigljivična svojstva i superiorne sposobnosti prodiranja u dublje tkivo. On kontroliše proizvodnju sebuma i pomaže uklanjanju viška sebuma i drugih začepljenja u porama vlasišta koje mogu sprečiti rast kose.
  • Ekstrakt koprive-kopriva je bogata vitaminima kao što su A, B, C, D koji su značajni za rast kose. Bogata je i magnezijumom i kalcijumom. Smanjuje upale i zaustavlja oslobađanje hormona koji može uticati na gubitak kose.
  • Ulje makadamije-pomaže u smanjenju stresa na našoj koži i vlasištu, održavajući potreban nivo vlage. Pomaže i u jačanju i hranjenju folikula dlake.
  • Ulje mente-poznato je kao dobar stimulans cirkulacije krvi na koži glave. Takođe ima osvežavajući efekat i prijatan miris. Upravo, sve sastojke sadrži Vlasilan šampon!

Ako se odlučite za prirodni šampon za brži rast kose, vrlo brzo ćete videti rezultate, povratićete poljuljano samopouzdanje i bićete zadovoljni izgledom svoje kose. 

Jedan od prirodnih šampona koji jednostavno morate isprobati, jeste upravo Vlasilan šampon.

Potpuno prirodan, bez štetnih hemikalija, sa aktivnim sastojcima biljnog porekla vašoj kosi pružiće sve sto ona i zaslužuje! Hidrataciju, jačinu, volumen, sjaj! 

Koristite šampon Vlasilan po priloženom uputstvu najmanje 4 nedelje i primetićete prve rezultate!

Ono što je jako značajno napomenuti je da je ovaj šampon formulisan za svakodnevnu upotrebu i može se koristiti neograničeno dugo, bez neželjenih efekata!

Ne čekajte više ni trenutak, već sada se odlučite da oporavite svoju kosu i da joj vratite mladalačku punoću i sjaj. 

šampon za brži rast kose cena

Domaći šampon za rast kose

Ako ste počeli da se raspitujete kako i da li sami možete napraviti šampon, sigurno ste do sada čuli za mnoge, a neki od njih su: 

  • Šampon za rast kose sa pantenolom, 
  • Bojanin šampon za rast kose, 
  • Šampon za rast kose od belog luka, 
  • Kopriva šampon za rast kose,

Domaći šampon za rast kose, kao što je na primer Bojanin šampon za rast kose, u sebi sadrži sastojke koji dokazano deluju na rast kose kao što su kopriva, pantenol, vitamin B… 

Ako birate šampon od koprive jako je važno da šampon bude prirodni bez sulfata i parabena. Kopriva se od davnina koristila za kosu, za brži rast kose i kao oslobodilac od peruti. Sadrži puno minerala, silicijuma i gvožđa.

Šampon za rast kose od belog luka idealan je za rast kose i na efikasan način pomaže ukoliko imate problem sa proređivanjem kose. Beli luk ima antifugalna i antibiotička svojstva i može da leči sve probleme i infekcije koje su povezane sa kosom.

Zajedničko za sve ove domaće šampone za brži rast kose je to što ih možete sami napraviti. Nekada je to prednost ali ne mora uvek biti tako…

Sigurno ste se zapitali kako napraviti šampon za brži rast kose?

Potrebno je nabaviti sve sastojke, pomešati ih u odgovarajućoj razmeri, i koristiti po predloženom upustvu. 

Međutim, ovo možda nekome zbog današnjeg tempa života ne odgovara i predstavlja dodatno opterećenje. Rešenje je jednostavno:

Odlučite se za biljni šampon za brži rast kose koji već postoji na tržištu!

Reč za kraj!

Na kraju, ali ne manje važno, obratite pažnju da prilikom nege svoje kose i tela imate zdrave navike.

    • Unosite dovoljno vitamina i omega 3 masnih kiselina kroz ishranu
    • Smanjite upotrebu fenova i presi za kosu koje dodatno isušuju kosu , već se trudite da kosu sušite na sobnoj temperaturi
    • Obratite pažnju i na ostale preparate koje možda koristite pri oblikovanju frizure, jer i oni mogu nepovoljno uticati na rast kose
    • Masirajte vlasište kada nanosite šampon, jer tako povećavate cirkulaciju krvi, što osigurava da folikuli dlake dobiju sve hranljive materije i kiseonik koji su im potrebni za zdravlje.

Vaše telo i vaša kosa biće vam zahvalni!

Vodite računa o celokupnom zdravlju vašeg organizma, i vaša kosa će biti zdravija!

Tretirajte vašu kosu prirodnim šamponom koji nema neželjene efekte, budite uporni i istrajni i rezultati neće izostati!